BIORAF
Vegetariánské Omega 3
Omega-3 polynenasycené mastné kyseliny jsou nepostradatelné zejména pro zdravý vývoj mozku a očí u dětí, resp. pro kardiovaskulárního zdraví u dospělých.
Dosavadním komerčně dostupným zdrojem Omega 3 (EPA a DHA) je rybí tuk, který však pro produkci OMEGA potravin není příliš vhodný díky riziku kontaminace a snižování populací mořských ryb.
Tým výzkumníků se proto vypravil do hlubin oceánů pátrat po alternativním zdroji těchto, pro lidský organismus nezbytných, látek.
Vznikl tak jedinečný produkt, který představuje ekologickou alternativu k rybímu tuku, šetrnou k životnímu prostředí a vhodnou i pro vegetariány.
Ocenění Vizionář 2016
Týmu, který vyvinul technologie produkce Omega-3 mastných kyselin z mikrořasy Japonochytrium byla za její technologický a společenský přínos v oblasti potravinářství, zdravotnictví a farmacie udělena cena Vizionáři 2016 společností CzechInno